BT Soccerlift - шаблон joomla Joomla
kontakt adresa
Nalazite se ovdje:

Borilačke vještine su naša zajednička ljubav – kaže nam 30-godišnji Stipe Ivić koji je s dvije godine mlađim bratom Ivicom osnovao box-kickboxing klub Armus u zagrebačkom naselju Podsused. Stariji brat Stipe tri puta je bio državni prvak u polutešjoj i teškoj kategoriji po K1 pravlima i viceprvak na Svjetskom kupu. Budući da je obitelj u to doba živjela u Bjelovaru za izuzetne rezultate 2004. godine proglašen je najboljim sportašem u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

- Brat Ivica ima nešto više sportskih a ja društvenih priznaja. Osobno mi je važno kad ljudi primjete da se nečim bavite, da vam odaju priznanje i nagrade vas. Ivica je pet puta bio prvak Hrvatske po K1 pravilima, osvajao brojne domaće i međunarodne turnire među kojima se ističe osvajanje prvog mjesta na Svjetskom kupu u full contactu.

Koji su motivi za bavljenje borilačkim sportom?

- Kad smo brat i ja počeli trenirati uzor nam je bio Mirko Filipović, a danas nas u medijima katkad usporede s braćom Kličko. Naravno, oni su svjetska razina, a zajedničko nam je to što brat i ja , kao ni poznata ukrajinska braća, nikad nećemo u ring jedan protiv drugoga.

Stipe zbog poslova oko otvaranja kluba u ring nije izlazio više od godinu dana, a Ivica je posljednji meč imao prije mjesec dana u Biogradu. Završio ga je knock-outom. O motivima za otvaranje boksačkog kluba stariji brat kaže:

- Svaki konobar želi u jednom trenutku postati vlasnik restorana, novinar – vjerojatno - vlasnik novine, pa tako i mi koji treniramo borilačke vještine. Inače, trenirati smo počeli u Fraiburgu u Njemačkoj, gdje smo kao djeca doselili 1991., a nastavili u Bjelovaru kamo smo se vratili 1998. godine.

Po dolasku u Zagreb, trenirali smo kod Leonarda Pjetraja i bili sparing partneri Mariju Preskaru koji je bio jedna od najvećih nada hrvatskog profesionalnog boksa. U klubu je tek nešto više od dva mejseca registrirano 70-ak članova, među kojim je veliki broj djece svih uzrasta, ali ima i rekreativaca koji se dva ili tri puta tjedno dođu ispuhati, istesati mišiće i smanjiti kilažu.

U klubu je aktivno i dvadesetak žena koje su vrlo odgovorne na treninzima. Posebno me veseki veliki broj djece koja dva ili tri puta tjedno treniraju. Svaki trenig je pažljivo planiran i vodi se pod stručnim nadzorom. Postoji grupni i individualni rad koji je primjeren borcima koji se pripremaju za natjecanje.

Novouređena dvorana u kojoj borci treniraju vlasništvo je kluba, a posebna pogodnost za roditelje je da preko ekrana u kafiću mogu pratti što im djeca rade na treningu, - iscrpno nas je izvijestio o njihovom novoosnovanom klubu Stipe Ivić.